PASTE CORONAVIRUS

Pastele asta ne tinem cald cu propria lumina

single post cover

Mereu am crezut ca lucrurile nu sunt intamplatoare. De aceea, in situatia actuala de criza si panica globale, parca ma incapatanez sa vad ceva bun, ca nu totul e gratuit.

Incerc, intai de toate, sa ma vad pe mine. Poate sa ajung in alt mod la mine. De exemplu, m-am reapucat de scris.

Insa imi dau seama ca e dificil. Deja am o noua rutina, ca si tine, in care risc ma ratacesc uneori. E plin internetul de solutii de spart timpul in bucati mai mici, de forme creative de socializare, idei de pasiuni noi sau tot felul de reinventari.  Deja traim altfel.

 

Permite-mi sa te ating cu un gand mai profund. Dincolo de acest nou stil de viata al nostru, as vrea sa stiu cum esti tu, omulCum iti gestionezi frica? Ce te motiveaza sa fii pozitiv? Ce s-a trezit nou in tine? Cum reusesti sa pui furia deoparte? Si, mai ales, cum faci fata neputintei?

Opresc aici sirul retoric pentru ca, zic eu, neputinta asta ne sapa cel mai fin mintea si sufletul. Dar tocmai din acest motiv am vrut sa ajung la tine pe calea asta, mai ocolita, mai grea. E greu sa zici ”asta e” sau  ”o sa treaca si asta” cand mor mii de oameni, cand atatia si atatia sufera, cand disperarea apare in atatea forme, cand un gest minor te poate pune in pericol. Indiferent cum ai spune-o, realizatea actuala este urata.

 

Dar acceptarea e un pas important pentru ca pentru o secunda chiar te poate face sa nu simti efectul de ”sah mat”. Altfel ajungi sa te zbati in mintea ta pentru un infinit de lucruri care nu depind de tine si sa fii irascibil la orice in casa ta, cu ai tai sau cu peretii tai.

Vorbesc despre acceptare pentru ca e legata de impacare si bate la usa cea mai mare sarbatoare a noastra, prilej care ne amintea multora sa fim mai buni, mai smeriti, mai generosi. Insa celor mai multi dintre noi, trebuie sa recunoastem, Pastele este privit ca o ocazie de socializare, de rasfat culinar si de calatorie. Ma gandesc doar ca, in contextul actual, putin fortati, poate ne ajuta sa aruncam un ochi mai atent, mai mult in interior decat in exterior.

 

Si totusi, daca citesti acest articol inseamna ca esti in fata unui laptop sau cu un telefon in mana. Cel mai probabil esti un norocos/ o norocoasa ca esti sanatos, ca porti doar frica in san. Te rog sa nu uiti asta 😊

Da, nimeni nu a crezut vreodata ca va trai asemenea vremuri si totusi suntem impietriti intr-o realitate cu restrictii, in izolare. Este atat de ciudat sa stai izolat in 2020, dar totusi este atat de bine sa stii ca doar asa te poti proteja, respectiv ii ajuti cel mai mult pe ceilalti.

Asa ca desi ti-e dor de parinti, de familie, de rude, de colegi si de tot ce iti compune tie viata, nu uita ca esti sanatos. Nu ai pierdut cel mai valoros lucru al tau – sanatatea ( sau pe tine).

Si ce daca e frumos afara si tu stai in casa?

Si ce daca ti-e pofta de gratar, dar nu ai cum sa il faci acasa?

Si ce daca nu mai ai stare si esti singur de Paste?

Si ce daca nu stii sa gatesti nimic pentru masa de Paste?

Nu conteaza toate astea,  tu esti sanatos.

Nu conteaza toate astea, tu esti sanatoasa.

 

Pastele de anul asta iti aduce sanatate si rabdare pentru ca, la un moment dat, sa ai tot ce vrei din lista de mai sus. Si inca multe altele 😊

Asa ca hai sa fim mai calmi, mai generosi, mai intelegatori.

Hai sa iertam mai mult si sa criticam mai putin.

Hai sa ascultam mai mult si sa intelegem mai putin.

Hai sa fim mai recunoscatori, sa fim mai buni observatori.

Hai sa facem mai putina galagie si mai mult sens.

Hai sa traim cu mai putin, dar mai intens, mai aproape de suflet.

Hai sa spunem mai des ”Te iubesc”.

Pastele asta tu esti Lumina ta, Pastele asta nu ai nevoie decat de Lumina ta. Pastele asta ne tinem cald cu propria Lumina.

Si niciodata responsabilizarea ta fata de tine nu a fost atat de valoroasa.

 

Iti urez un Paste sanatos si linistit.

Te e-imbratisez ,

Roxana, ”colega” de izolare

 

p.s:  Si mie mi-e dor de toti si de toate ale mele, dar nu noi suntem victimele. Lumea din viitor e a norocosilor ca noi. Hai sa #StamAcasa 😊

p.p.s: Daca ai un gand pentru mine, m-as bucura sa il citesc. Lasa-mi un comentariu, te rog.